Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Afrikansk kycklinggryta

Fick tag på ett recept som vi testat, dock modifierat. Gott var det iallafall. Detta behövs till 1 kg kycklingfilé:

1 msk chili av nåt slag (tog hälften cayennepeppar och hälften minched chili, sån färdig på burk)
3 hackade vitlöksklyftor
5 skivade rödlökar
100 g smör
1 burk krossade tomater
1 hönsbuljongtärning
1-2 dl vatten
1 kg kycklingfilé
saften av 1 citron
1½ tsk salt
1 bit ingefära, hackad

Fräs lök och vitlök mjuk, utan att de får färg. Ha i smör, tomatkross, vatten och buljongtärning. Puttra i ett par minuter. Ha i citronsaft, ingefära, salt och kycklingfileérna. Puttra under lock i ca 45 minuter, tills kycklingen börjar falla i sär.

Servera med ris och vit bröd.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N