Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Mitt goda hårda bröd

Very Happy Mitt goda knäckebröd

1 l vatten
1 påse (1 1/4 kg) rågmjöl
100 g jäst
1 tsk socker
1 msk salt
200g rumstempererat margarin
brödkryddor efter behag
ca 12-13 dl rågsikt

Värm vattnet ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och slå i degspadet. Rör ut jästen, kryddor salt socker mjölsorterna. Arbeta till en smidig deg.
Låt degen jäsa i ca 30 min. Dela degen i två delar. Rulla ut dom i längder och skär i bitar. Lagom stora.
Kavla ut varje bit till en rundel och kavla ut tunt, sista gången med en kruskavel, och gör ett hål i mitten med ett mått, typ äggkopp. Baka ut alla på en gång. De kan ligga i rader på ett bord. Låt de jäsa i ca 10 min. Lägg sedan vart efter på en plåt. Det går 2-3 st på varje plåt, glöm inte att nagga kakorna innan de säts in i ugnen.. Grädda i 275 grader, ca 6-8 min. Lägg kakorna på ett bakbord en liten stund. Jag brukar hänga upp dom på en stång för att torka i ett dygn.
Garanterat goda



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N