Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Mårtens kyckling

Denna rätt har jag hittat i boken "Näring och njutning, mat för ömtåliga magar" Denna rätt går så lätta och snabbt att tillaga så att den är perfekt vardagsmat, men smakar som en en hel söndagsmiddag!

4 port
4 st Kycklingfiléer

Marinad:
1/2 dl Katrinplommonpuré (barnmatsburk)
2 msk Fransk senap
1 dl konc äpplejuice
1 msk soja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Det går utmärkt att både öka och minska antalet portioner och mängder!

1. Blanda ingr. till marinaden (om man har gått om tid är det gott att marinera filéerna över natten, smakar jättegott utan också)

2. Sätt ugnen på 225°

3. Lägg kycklingen i en eldfast form och häll över marinaden

4. Stek i ugn ca 20 minuter
Späd med ca 2 dl vatten efter halva stektiden så att sky bildas

Serveras med pressad potatis, äpplemos, avokado och sallad

Smaklig måltid
/Gunilla



Krukan
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Kommentarer

Det här var faktiskt jättegott, även om jag i ärlighetens namn inte trodde så mycket på det. När jag smakade på marinaden så tyckte jag inte om det alls, så jag smulade i en hönsbuljongtärning och jäklar vad gott det blev. Den här rätten ska jag laga många gånger!

Skånekatten





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N