Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Kinagryta

4 port

500 g fläskkött, t.ex. skinkstek
1 gul lök
1 paprika
1 burk ananasringar, 550 g
1 msk vinäger
1 msk äkta soja
½ - 1 tsk ingefära
2 tsk potatismjöl
½ dl vatten
sambal oleke efter smak o hetta
salt o svartpeppar

Gör såhär:

Strimla köttet. Skala och hacka löken. Strimla paprikan. Koka upp 2 dl av ananasjuicen (från burken med ananasringar), vinäger, soja, kardemumma och ingefära i en kastrull.
Lägg i löken och låt koka någon minut. Lägg i köttet och paprikan och låt grytan koka ca 10 minuter.
Blanda potatismjöl och vatten. Häll redningen och låt grytan koka upp. Smaka av med salt och peppar. Skär ananasringarna i bitar och blanda ner i grytan strax före servering. Servera med ris och sallad
('')



Tinaz
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N