Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Gotländsk saffranspannkaka

hittade på passagen o den ser ju sååå gooood ut

Den här saffranspannkakan från Gotland är god både som efterrätt
och till kafferepet med vispad grädde och en klick salmbärs- eller björnbärssylt.

För ca 6 pers.
3-4 port. risgrynsgröt.
5 ägg.
3 dl grädde
2 dl mjölk.
1/2 tsk salt.
1/2 dl socker
1-2 pkt saffran, stött i lite socker.
1/2-1 krm mald kardemumma.
1 hg hackad sötmandel.
(4 st hackad bittermandel.)

Skålla mandeln och hacka den.
Blanda samman alla de torra ingredienserna.
Rör sedan i äggen ett och ett med ett par minuters mellanrum.
Det är viktigt att varje ägg röres ner ordentligt i smeten.
Häll därefter smeten i en ugnsfast form.
Ställ i ugn på 225°C i cirka 30 minuter.
Serveras med fördel medan den fortfarande är varm.
Går även bra att frysa in.



oldwolfie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N