Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Saffransbulllar


bilden är stintans mmm så gott Laughing

Saffransbullar måste de ju finnas i julrecepten så här kommer ett recept jag hittat på passagen



30-40 lussekatter eller 4 flätor.

250 g Kesella
1 g (2 pkt) saffran
1 ½ dl socker
1 tsk stött kardemumma
½ tsk salt
13-18 dl vetemjöl
50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
1 ägg

Smula jästen i degbunken, Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt.
Häll degspadet över jästen. Tillsätt Kesella, finstött saffran, socker, salt och mjöl.Spar lite mjöl till när du skall baka ut ditt bröd.

Knåda degen så att den blir smidig. Låt jäsa under en bakduk i 40 min.

Baka ut degen i olika former, lussekatt, gullvagn, julkuse, prästens hår m.fl.
Lägg på en smord plåt. Låt jäsa ytterligare 40 min. Pensla med ett uppvispat ägg.
Garnera med russin eller korinter.

Grädda katterna i 225-250 grader varm ugn i 5-10 min. Flätor gräddas i 200 grader i 20 min. Låt kallna på galler under bakduk.



oldwolfie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N