Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Galangarot??

Hej hopp,
Tänkte laga till
Jim´s Tom Kai gai soppa. Men vad i hela världen är Galanga rot? :?

//gunillaKrukan
 

 
 
 

  Galangarot?? | Recept | Övrigt | Prat om mat

"Krukan"
[quote"webmaster jim"]Ja fast försk chilli smakar ju anurlunda än sambal olek.

Ja tycker om sambal oxo ( det är ju lätt att ha hemma oxo ) men ja tror chilli e lite godare och får man tag på paprika stora gröna chillis så är dom supergoda att steka i ostronsås, *MUMS*

Första och enda gången jag har hanterat chili, så gjorde jag efter konstens alla regler.

Tvättade händerna efteråt noga noga med varmt vatten och tvål. Ett par minuter senare kliade det i ögat och jag kliade tillbaka.... Det var det jäkligaste jag har varit med om. Det sved och smärtade som något jag aldrig tidigare varit med om. Därför är jag livrädd för att hantera chili.

Men jag tycker det är väldigt gott och äter det väldigt gärna om någon annan har tagit hand om det!//gunilla

Färsk chili är i mitt tycke en av de bästa smaksättarna som finns. Går inte att ersätta med något annatEtt enkelt tips är att ha ett par "chilidiskhanskar" eller ännu bättre att alltid ha en bunt tunna gummihanskar(operationhanskar typ) hemma, det borde finnas att köpa på apoteket.

Sedan har du bakpapper mellan chilin och skärbrädan när du hackar den.

Kom ihåg att alltid smaka på chilin hur stark den är innan du sätter den i maten, butikernas skala på hur starka de olika chilifrukterna är inte att lita på för fem öre.Galangal finns att köpa på de flesta välsorterade "Thaibutiker" finns även i pulverform men den är inte lika bra.
Tror att galangal finns att köpa på www.svampbutiken.com annars tar de hem.
Jo tack, det svider ganska bra. Ja har varit med om det själv :-(

Webmaster Jim Admin="webmaster jim"
Ja fast försk chilli smakar ju anurlunda än sambal olek.

Ja tycker om sambal oxo ( det är ju lätt att ha hemma oxo ) men ja tror chilli e lite godare Smile och får man tag på paprika stora gröna chillis så är dom supergoda att steka i ostronsås, *MUMS*

Första och enda gången jag har hanterat chili, så gjorde jag efter konstens alla regler.

Tvättade händerna efteråt noga noga med varmt vatten och tvål. Ett par minuter senare kliade det i ögat och jag kliade tillbaka.... Twisted Evil Det var det jäkligaste jag har varit med om. Det sved och smärtade som något jag aldrig tidigare varit med om. Därför är jag livrädd för att hantera chili.

Men jag tycker det är väldigt gott och äter det väldigt gärna om någon annan har tagit hand om det! Smile//gunilla

KrukanJa fast försk chilli smakar ju anurlunda än sambal olek.

Ja tycker om sambal oxo ( det är ju lätt att ha hemma oxo ) men ja tror chilli e lite godare :-) och får man tag på paprika stora gröna chillis så är dom supergoda att steka i ostronsås, *MUMS*

:chilli: :peppar: :chilli:

Webmaster Jim Admin="webmaster jim"
Nej, det är den inte.Det starka kommer från chilli frukterna, skippar man dom blir det en mild soppa.
Så bra.

Jag brukar skippa chilifrukter och använda sambal Oelek istället.

Visserligen också väldigt hot men det är lättare och styra hur mycket hot man vill ha det.Jag var så laddad för att laga till soppan tills jag snubblade över galangaroten så det fick bli tomatsoppa istället, också mycket gott, men jag kände mig snuvad. Så nu får jag bege mig upp på stan och se om jag kan hitta den däringa roten, skam den som ger sig! SmileTack för hjälpen!//Gunilla

KrukanNej, det är den inte.Det starka kommer från chilli frukterna, skippar man dom blir det en mild soppa.

Webmaster Jim Admin="webmaster jim"
Hej,Galanga är en rot som ger mkt smak åt soppan, den e svår att hitta i vanliga affärer så försök med ngn asiatisk affär!Man skivar ner galangan i soppan och låter soppan ta smak, thailändarna serverar med roten i men den ska man inte äta utan peta ut å lägga på sidan. Dom brukar servera i en skål på ett fat så att man har plats att lägga det som inte går att äta Smilealt. plocka ut det innan servering, kan va smart i din sons tillstånd.
Är den stark/hot?

//gunilla

KrukanHej,Galanga är en rot som ger mkt smak åt soppan, den e svår att hitta i vanliga affärer så försök med ngn asiatisk affär!Man skivar ner galangan i soppan och låter soppan ta smak, thailändarna serverar med roten i men den ska man inte äta utan peta ut å lägga på sidan. Dom brukar servera i en skål på ett fat så att man har plats att lägga det som inte går att äta :-)alt. plocka ut det innan servering, kan va smart i din sons tillstånd.

Webmaster Jim Admin

Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N