Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Mazariner

Mazariner
5 dl mjöl
1 dl socker
200 g margarin

Fyllning:
2 uppvispade ägg
100g sötmandel
2 bittermandlar
1 1/2dl socker
1 1/2dl tjock grädde

Glasyr:
2 1/2dl florsocker
1 1/2-2msk vatten

Lägg mjölet i en hög på bakbordet. Tillsätt matfett, socker och ägg och arbeta ihop till en deg. Låt den vila kallt minst en tim. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med ägg, socker och grädde. Rulla ut degen till längder, dela dem i bitar och klä små veckade bakelseformar. Fördela fyllningen i formarna. Grädda i 175-200° ca 15-20 min. Låt mazarinerna kallna. Rör florsocker och vatten och bred ett tunt lager glasyr.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N