Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Chokladmousse med blockchoklad och ägg (6-8 port)

Chokladmousse med blockchoklad och ägg (6-8 port)

125 g mörk blockchoklad
2 msk flor- eller strösocker
½ dl mjölk
2 ägg
(½-1 msk whisky eller rom)

Värm blockchokladen över vattenbad tills den blivit mjuk. Blanda med socker och mjölk. Skilj på gulor och vitor. Tag skålen av värmen och rör ner en gula i taget. Vispa vitorna till skum, inte alltför hårt och rör försiktigt ner i den avsvalnade smeten. Smaksätt ev med rom eller whisky. Häll upp i små koppar eller dubbla pappersformar. Ställ kallt ca 1 tim.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N