Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Fillimpa

Fillimpa 2 stycken
5 dl vetemjöl, 300 gram
2 dl grahamsmjöl, 120 gram
3 dl rågsikt, 165 gram
2 1/2 dl rågkross, 175 gram
1 dl vetekli, 33 gram
1/2 dl vetegroddar, 17 1/2 gram
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 liter lättfil
2 dl mörk sirap
Blanda alla torra ingredienser mycket noga. Rör ner fil och sirap och blanda väl. Smöra och bröa 2 stycken 1 1/2-liters formar. Grädda 100 minuter i 175 grader. Lägg på folie efter 1 timme om ytan ser ut att bli för mörk, alternativt sätt på enbart undervärme.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N