Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Vörtbröd

="matmamman"
Hej igen Sofie!
Jag har grävt djupare bland mina recept och hittat ett recept på vörtbröd, som inte behöver jäsa. Här kommer det, hälsar Matmamman.

Långängens hastvörtbröd 1 sats
5 dl filmjölk
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl färdiga vörtkryddor
5 dl grovt rågmjöl
2 dl rågkross
1/2 dl russin
1/2 dl hasselnötter
Blanda samman alla ingredienser i en bunke och rör till dess att det är en tjock smet. Smöra och bröa en avlång form, cirka 2 1/2 liter, och klicka över smeten i formen. Grädda i 175 grader i 55–60 minuter.


Är lite tidigt ute när det gäller följande efterlysning.
Men jag såg till min förtjusning att vi nu har en kategori för julmat och dylikt.
Kom då att tänka på när jag va barn och min mamma bakade vörtbröd till jul. Då min mamma har slarvat bort receptet och inte minns hur hon gjorde. Undrar jag nu här om det är någon på forumet som vet hur jag ska gå till väga för att baka vörtbröd?



SOFIE24
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N