Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
="matmamman" Hej igen Sofie!
Jag har grävt djupare bland mina recept och hittat ett recept på vörtbröd, som inte behöver jäsa. Här kommer det, hälsar Matmamman.
Långängens hastvörtbröd 1 sats
5 dl filmjölk
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl färdiga vörtkryddor
5 dl grovt rågmjöl
2 dl rågkross
1/2 dl russin
1/2 dl hasselnötter
Blanda samman alla ingredienser i en bunke och rör till dess att det är en tjock smet. Smöra och bröa en avlång form, cirka 2 1/2 liter, och klicka över smeten i formen. Grädda i 175 grader i 55–60 minuter.
Är lite tidigt ute när det gäller följande efterlysning.
Men jag såg till min förtjusning att vi nu har en kategori för julmat och dylikt.
Kom då att tänka på när jag va barn och min mamma bakade vörtbröd till jul. Då min mamma har slarvat bort receptet och inte minns hur hon gjorde. Undrar jag nu här om det är någon på forumet som vet hur jag ska gå till väga för att baka vörtbröd?