Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Vörtbröd

="matmamman"
Hej igen Sofie!
Jag har grävt djupare bland mina recept och hittat ett recept på vörtbröd, som inte behöver jäsa. Här kommer det, hälsar Matmamman.

Långängens hastvörtbröd 1 sats
5 dl filmjölk
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl färdiga vörtkryddor
5 dl grovt rågmjöl
2 dl rågkross
1/2 dl russin
1/2 dl hasselnötter
Blanda samman alla ingredienser i en bunke och rör till dess att det är en tjock smet. Smöra och bröa en avlång form, cirka 2 1/2 liter, och klicka över smeten i formen. Grädda i 175 grader i 55–60 minuter.


Är lite tidigt ute när det gäller följande efterlysning.
Men jag såg till min förtjusning att vi nu har en kategori för julmat och dylikt.
Kom då att tänka på när jag va barn och min mamma bakade vörtbröd till jul. Då min mamma har slarvat bort receptet och inte minns hur hon gjorde. Undrar jag nu här om det är någon på forumet som vet hur jag ska gå till väga för att baka vörtbröd?



SOFIE24
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Kommentarer

Tack matmamman.

Ska testa ditt recept när det blir dags för julbak.

Tack än en gång

SOFIE24



Tack matmamman. Båda låter toppen. Men med hasselnötter i låter det extra juligt.




vörtbröd

Hej igen Sofie!

Jag har grävt djupare bland mina recept och hittat ett recept på vörtbröd, som inte behöver jäsa. Här kommer det, hälsar Matmamman.



Långängens hastvörtbröd 1 sats

5 dl filmjölk

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

2 dl färdiga vörtkryddor

5 dl grovt rågmjöl

2 dl rågkross

1/2 dl russin

1/2 dl hasselnötter

Blanda samman alla ingredienser i en bunke och rör till dess att det är en tjock smet. Smöra och bröa en avlång form, cirka 2 1/2 liter, och klicka över smeten i formen. Grädda i 175 grader i 55–60 minuter.




Någon som har ett recept på vörtbröd som inte behöver jäsa innan det gräddas?

SOFIE24



Efterlysning på vörtbrödsrecept

Hej!

Här kommer ett recept på vörtbröd, jag har fler, men här är ett till att börja med, hälsar matmamman.

Vörtbröd Johans 3 stycken

5 dl vatten

40 gram jäst

150 gram vört, finns i livsmedelsaffärer

250 gram siktmjöl

250 gram vetemjöl

50 gram smör

125 gram mörk brun sirap

400 gram vetemjöl

300 gram siktmjöl

5 gram pomerans

5 gram nejlikor

5 gram kardemumma

5 gram kanel

3 gram ingefära

20 gram salt

Blanda vatten, jäst, vört och den första mängden siktmjöl och vetemjöl i 5 minuter. Låt jäsa i 60 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda i cirka 8 minuter. Låt vila i 40 minuter. Dela degen i 3 bitar, rundriv och rulla ut dem avlånga. Låt jäsa i cirka 40 minuter. Sätt in brödet i 250 grader och spreja ugnens botten med vatten. Sänk värmen till 220 grader och låt stå i cirka 30 minuter. Ta ut och pensla limporna med smör. Passar utmärkt till julskinka och senapen.






Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N