|
Vörtbröd | Recept | Julmat | Bröd vörtbrödHej igen Sofie!Jag har grävt djupare bland mina recept och hittat ett recept på vörtbröd, som inte behöver jäsa. Här kommer det, hälsar Matmamman. Långängens hastvörtbröd 1 sats 5 dl filmjölk 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 2 dl färdiga vörtkryddor 5 dl grovt rågmjöl 2 dl rågkross 1/2 dl russin 1/2 dl hasselnötter Blanda samman alla ingredienser i en bunke och rör till dess att det är en tjock smet. Smöra och bröa en avlång form, cirka 2 1/2 liter, och klicka över smeten i formen. Grädda i 175 grader i 55–60 minuter. Visa artikel Efterlysning på vörtbrödsreceptHej!Här kommer ett recept på vörtbröd, jag har fler, men här är ett till att börja med, hälsar matmamman. Vörtbröd Johans 3 stycken 5 dl vatten 40 gram jäst 150 gram vört, finns i livsmedelsaffärer 250 gram siktmjöl 250 gram vetemjöl 50 gram smör 125 gram mörk brun sirap 400 gram vetemjöl 300 gram siktmjöl 5 gram pomerans 5 gram nejlikor 5 gram kardemumma 5 gram kanel 3 gram ingefära 20 gram salt Blanda vatten, jäst, vört och den första mängden siktmjöl och vetemjöl i 5 minuter. Låt jäsa i 60 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda i cirka 8 minuter. Låt vila i 40 minuter. Dela degen i 3 bitar, rundriv och rulla ut dem avlånga. Låt jäsa i cirka 40 minuter. Sätt in brödet i 250 grader och spreja ugnens botten med vatten. Sänk värmen till 220 grader och låt stå i cirka 30 minuter. Ta ut och pensla limporna med smör. Passar utmärkt till julskinka och senapen. Visa artikel |