Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Abborre med stuvad pepparrotspotatis

Åt denna fantastiska rätt hos några goda vänner till oss rekomenderar det...inte ofta man äter fisk när man blir bortbjuden....vilket är syn

4port.
6 st fileade abborrar
11/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
200 g färska kantareller eller champinjoner

Pepparrotspotatis:
10 normalstora potatisar
1 msk vetemjöl
3 dl matlagningsgrädde
2 msk riven färsk pepparrot
1 dl finhackad persilja
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Gör så här
Bena ur småbenen som sitter i den tjockaste delen av abborrfilén.
Skala och skär potatisen i tunna skivor.
Rör ut vetemjölet i grädden i en kastrull.
Låt koka upp under omrörning.

Lägg i potatisen och låt koka på svag värme under lock ca 15 min.
Rör om någon gång under koktiden .Blanda ner persilja, pepparrot, salt och peppar.
Stek abborren i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida.
Salta och peppra.
Stek svampen i smör i stekpannan 2-3 min.



Tinaz
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N