Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Lasagne 6 port

recept för 4 pers

Pastaplattor
1 stor burk keso naturell
färska champinjoner (10-12 stycken, efter smak)
1 paket bacon
spenat (färsk eller fryst)
1 burk kantareller (eller färska, men burk funkar alldeles utmärkt)
1 svampbuljongtärning
2 dl lättmjölk
4 msk light Philadelphia (valfri smak)
1 stor squash
basilika (färsk eller fryst)
oregano
svartpeppar
vitlök (efter smak)

Sätt ugnen på 200 grader

Skär baconet i bitar, knaperstek det och låt det rinna av ordentligt på hushållspapper.

Fräs ihop skivade champinjoner, kantarellerna (skär dem i mindre bitar om de är för stora,) pressad vitlök, tärnad squash, basilika, oregano, buljongtärningen och peppar i lite olja. Ha gärna i lite sambal oelek så blir det lite fart på fräset. Späd gärna med kantarellspadet! Blanda i baconet och rör om när det har fräst klart.

Koka upp mjölken och vispa i osten, salta och peppra, ha gärna i både oregano och basilika i såsen, samt spenaten. Red gärna av med maizena för att få den tjockare.

Bred ut ca 1/3 av keson i botten på en ugnsfast form, lägg sedan pastaplattor så det täcker. Lägg på hälften av fräset och hälften av såsen, ett lager plattor, samt resten av fräset och resten av såsen. Bred ut resten av keson uppepå.

TIPS! Smaksätt gärna keson med t.ex vitlök och basilika och oregano.

Eftersom keson blir ostig och ”tuggig” när den gratineras har jag ingen extra ost ovanpå.
Låt den stå i ugnen ca 20 minuter eller tills pastaplattorna är färdiga.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N