Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Foccacia

Foccacia

4 dl lantmjöl
3½ dl grahamsmjöl
3 dl ljummet vatten
2 tsk torrjäst
1 tesked basilika
3 msk olivolja
1 tesked blandade torkade örter
1½ kryddmått florsocker
1½ kryddmått salt


Häll hälften av vattnet i en liten skål, rör ned sockret tills det löser sig och vispa ned jästen.
Täck och ställ på varm plats i 10 min tills dess att vätskan skummar.
Vispa ned resten av vattnet.
Sikta ned mjöl och salt i en degbunke, låt de bortsiktade skalen följa med.
Blanda ned basilikan och gör en grop i mitten.
Rör ned 2 matskedar olja i degvätskan och häll den i gropen.
Blanda till en lös deg och knåda därefter på mjölat bakbord tills degen är slät och smidig.
Lägg degen i mjölad bunke, täck med en ren, fuktad handduk och ställ på varm plats i en timme eller tills dess degen jäst till dubbla storleken.
Lägg degen på mjölat bakbord och knåda i 2 minuter.
Dela degen i två halvor och kavla ut varje del till en cirka 30 cm lång oval form. Placera kakorna på ett lätt smort bakpapper.
Tryck med fingertopparna över kakan så att det bildas små gropar.
Pensla med resten av oljan och strö över resten av örterna.
Grädda i ugn cirka 20 minuter vid 225 grader eller tills kakan är gyllenbrun.
Låt svalna på galler.
Dela varje kaka i 6 lika stora delar.



gulli G
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N