Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kanelkaka

Kanelkaka

En mjuk kaka som fick pris i tävlingen 1965. Den skall helst bakas i stjärnform. Bakar man den i en avlång form skall man öka mjölmängden till 3 dl.

1 låg form ca 1 1/2 liter
Ägg 3
Socker 2 dl
Vetemjöl 2 1/2 dl
Bakpulver 2 tsk
Kanel 1 msk
Smör 75 g (eller margarin)
Vatten 1 dl
Sötmandel 20 till garnering

Smörj och bröa formen. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och kanel. Koka upp matfett och vatten och häll det hett i smeten. Häll den i formen. Skålla, skala och strimla mandeln. Strö den över kakan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.Låt gärna kakan svalna några minuter i formen. Stjälp upp och vänd den genast.

Receptet är från "Sju sorters kakor"



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)