Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Saftig nektarinkaka

Saftig nektarinkaka

2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
100 g margarin eller smör
ca 400 g (ca 3 st) nektariner

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjöl och vaniljsocker. Smält fettet och blanda ner det i smeten. Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa en rund, slät form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Häll i smeten.
Skär frukten i klyftor och stick ner dem i smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme. Passa så att inte ytan blir för mörk. Servera kakan ljummen eller kall med vispad grädde, glass eller vaniljsås.

Plommon, äpplen och persikor kan ersätta nektarinerna

Receptet är från Grön Gastronomi



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N