Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Brasiliansk kycklinggryta (4 port)

Brasiliansk kycklinggryta (4 port)

1 kyckling
2 msk Milda
2 gula lökar
1 burk krossade tomater
2 dl hönsbuljong
1 dl kokosflingor
2 tsk mald koriander
1 msk mald svartpeppar
2 msk chilipulver
1 vitlöksklyfta (pressad)
1 tsk salt
1 apelsin (skalad och skuren i tunna skivor)
2 dl jordnötter

Stycka kycklingen i grymskitar, dra av skinnet. Skala och skiva lökarna. Lägg Milda i en kall gryta, när fettet tystnat och blivit svagt brynt fräses löken. Den ska bli mjuk och glansig utan att ta färg. Tillsätt krossade tomater, buljong, kokos och samtliga kryddor. Låt blandningen koka upp. Lägg i kycklingbitarna, låt sjuda under lock i ca 30 min. Smaka av såsen. Lägg upp rätten och garnera med apelsinskivor och jordnötter. Servera med nykokt ris och en fräsch grönsallad.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N