Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Sockerkaka

Sockerkaka

50-70 g smör eller margarin
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker, rivet skal av en citron eller 2 msk kakao
1 dl mjölk eller vatten

Smörja och bröa en form. Sätt ugnen på 175°. Smält matfettet och låt det svalna, eller låt det ligga framme så att det blir mjukt. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker eller annan smaktillsats. Rör ihop de två blandningarna. Blanda i matfettet och vätskan. Häll smeten i formen och grädda den i den nedre delen av ugnen i 40-50 min.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N