Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en liten långpanna ca 23 x 35 cm. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med mjölk och avsvalnat smör. Häll smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låta kakan svalna på bakgaller.
Kolasås: Vispa samman farinsocker, sirap och grädde i en kastrull och låt koka i ca 10 minuter. Ta bort kastrullen från vär-men, vispa ner vaniljsockret och klicka i smöret. Låt kolasåsen svalna något innan den breds på sockerkaksbotten. Hacka jordnötterna grovt och strö över.
Chokladglasyr: Smält smöret i en kastrull och tillsätt de övriga ingredienserna underomrörning och hetta upp glasyren, utan att koka, så att den blir blank. Bred glasyren över kakan och ställ den svalt för att stelna.