Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kenneths Snickerskaka (ca 30 bitar)

Kenneths Snickerskaka (ca 30 bitar)

botten
150 g smör
2 ägg
3 dl socker
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk

chokladglasyr
150 g smör
4 msk starkt kaffe
2 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
7 dl florsocker

kolasås
1 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
3 dl salta jordnötter

Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en liten långpanna ca 23 x 35 cm. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med mjölk och avsvalnat smör. Häll smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låta kakan svalna på bakgaller.

Kolasås: Vispa samman farinsocker, sirap och grädde i en kastrull och låt koka i ca 10 minuter. Ta bort kastrullen från vär-men, vispa ner vaniljsockret och klicka i smöret. Låt kolasåsen svalna något innan den breds på sockerkaksbotten. Hacka jordnötterna grovt och strö över.

Chokladglasyr: Smält smöret i en kastrull och tillsätt de övriga ingredienserna underomrörning och hetta upp glasyren, utan att koka, så att den blir blank. Bred glasyren över kakan och ställ den svalt för att stelna.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N