Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Chokladkaka med apelsin

Chokladkaka med apelsin

3 ägg
2½ dl socker
1 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
3/4 dl kakao
2 krm salt
1 burk kvark (250 gram)
rivet skal av en apelsin
några msk apelsinlikör

Blanda ihop de torra ingredienserna. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt.
Sikta ner de torra ingredienserna i ägget, och rör sen ner det rivna apelsinskalet och kvarken. Häll smeten i en smord springform där du klätt bottnen med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i drygt 25 minuter på 200 grader, kakan är färdig när den släppt lite från kanten. Låt svalna lite och häll sedan apelsinlikören jämnt över kakan så den sugs in. Den här kakan är som en pralin! Sikta sist florsocker över precis innan serveringen.

Receptet är från Matdax i Lördax



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N