Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Vaniljmuffins med vitchokladglasyr (12 st )

Vaniljmuffins med vitchokladglasyr (12 st )

250 g osaltat smör
250 g fint strösocker
4 ägg
245 g mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,85 dl mjölk
godis att dekorera med

Glasyr:
250 g vit choklad
3 dl crème fraiche

Sätt ugnen på 180ºC. Smörj en muffinsplåt med 12 hål med smör eller margarin. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i sänder. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggblandningen varvat med mjölken. Rör om tills smeten är nästan slät. Klicka ut smeten i muffinsplåten och grädda i 20 minuter. Ta ut plåten och låt muffinsen svalna i 10 minuter innan du tar upp dem och låter dem kallna på ett galler. Låt vitchokladen smälta i vattenbad ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Rör om i den smälta chokladen tills den är slät och låt svalna en aning. Rör försiktigt ner crème fraiche och rör tills glasyren är tjock och krämig. Bre glasyren på muffinsen och dekorera dem med godis.

Receptet är från Bills mat 25.8 2005



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N