Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Svampsoppa med bacon

SVAMPSOPPA MED BACON

4 pers.

250 gr Trattkantareller eller annan färsk svamp – i små bitar
10 cm Purjolök – skivas fint
½ pkt Bacon 75 gr – Skär i små tärningar
7 dl Vatten
2 st Svamp – eller hönsbuljongtärningar
3 msk Vetemjöl
2½ dl Matlagningsgrädde eller grädde o creme fraiche
½ tsk Timjan
1 krm Svartpeppar
1 dl Vispgrädde
ev. Salt

Fräs baconet i eget fett tills det fått färg. Tillsätt svamp och lök och fräs ett par min. på svag värme tills de mjuknat men inte fått färg. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Sjud under lock i 10 min. Rör ut mjölet i några matskedar grädde. Tillsätt resten av grädden i soppan och låt den koka upp.
Vispa ner redningen och sjud soppan tills den tjocknar lite. Krydda med timjan peppar och ev. lite salt
Vispa upp vispgrädden och rör till sist ner den före serveringen
Servera gärna ett oliv – eller örtkryddat bröd till soppan



Eva St
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N