Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Marinerade "pären"


Ca 4 port

1/2 kg fast potatis(Bintje)
1-2 msk finhackad persilja
1 stor gul lök, som är finhackad
1/2 dl olivolja
2 tsk grovmalensvartpeppar
1 tsk torkad timjan
2-3 krossade vitlöksklyftor
2 1/2 tsk gourmesalt

Gör så här:
Skiva potatisen i tunna skivor.
Förkoka skivorna i ca 10 minuter. Häll av vattnet och häll försiktigt upp skivorna i en bunke. Blanda övriga ingredienser och häll över den skivade potatisen,blanda väl. Täck med lock eller plastfilm och låt stå i kylskåp i 12 timmar.
Flytta över den marinerade potatisen till en långpanna och gratinera i 200 grader i ca 25 minuter tills ytan blivit knaprig och fått fin färg. För ytterligare färg så sätt på grillen i ugn en stund för knaprigare yta.

Passar till alla former av stekt eller grillat kött och fisk tillsammans med grönsallad.



Tinaz
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N