Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Ålandspannkaka

Här kommer en god efterrätt från Åland.


2 liter mjölk
3 kkp. mannagryn
1 kkp vetemjöl
1 kkp socker (byt ut en del och sätt till vaniljsocker)
3 tsk salt
5 ägg
kardemumma

Koka upp lite ca 1 dl vatten med lite smör. Häll i mjölken och koka upp den. Rör ner mannagrynen och stäng av plattan. Rör tills mannagrynen har svällt. Rör sedan ned resten av ingredinenserna. Allra sist äggen och kardemumman. Om smeten blir lite för tjock så späd ut den med lite mera mjölk.
Bred ut smeten i en långpanna och grädda i 200 grader i ca 50 min.
Serveras med grädde o sylt

Detta är en variant, på Åland så har säkert varje husmor sitt eget recept.
En del har ris eller polentagryn istället för mannagryn. Jag förerdrar mannagryn. Men smaken är som baken ............delad.

Annika



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Ålandspannkaka | Recept | Pasta, Potatis, Ris, Mjöl | Mjölrätter

Här är en bild på ovanstående recept Very Happy



Tack för receptet Annika





Webmaster Jim Admin

Visa artikel




Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N