|
|
Västerbottenspaj
Paj för 4-6 personer som är medelsvår att göra och tar ca 1 tim.
Ingredienser
Pajdeg: 150 gr smör
3 dl mjöl
3 msk vatten
Fyllning:
275-300 gr riven v.b ost .
3ägg
3 dl grädde
salt o peppar
Sås: 1 liten finhackad rödlök
1 brk röd kaviar
4 kokta finhackade ägg
2 dl creame fraiche
2-3 msk majonnäs
citronpeppar, dill
Rör i hop ingredienserna till pajen.
grädda den i 10 min i 200g.
Låt svalna lite. Lägg den rivna v-b osten i pajskalet, vispa sedan ihop ägg grädde salt och peppar, sedan i ugnen igen på 200g i ca 20 min tills att stanningen har stabiliserat sig. Låt svalna om du ska lägga romsåsen ovanpå.
Servera romsåsen på pajen, eller så serverar man den bredvid.
Servera en grönsallad och ett glas rött
|
|