Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Västerbottenspaj

Paj för 4-6 personer som är medelsvår att göra och tar ca 1 tim.

Ingredienser
Pajdeg: 150 gr smör
3 dl mjöl
3 msk vatten

Fyllning:
275-300 gr riven v.b ost .
3ägg
3 dl grädde
salt o peppar

Sås: 1 liten finhackad rödlök
1 brk röd kaviar
4 kokta finhackade ägg
2 dl creame fraiche
2-3 msk majonnäs
citronpeppar, dill

Rör i hop ingredienserna till pajen.
grädda den i 10 min i 200g.
Låt svalna lite. Lägg den rivna v-b osten i pajskalet, vispa sedan ihop ägg grädde salt och peppar, sedan i ugnen igen på 200g i ca 20 min tills att stanningen har stabiliserat sig. Låt svalna om du ska lägga romsåsen ovanpå.

Servera romsåsen på pajen, eller så serverar man den bredvid.
Servera en grönsallad och ett glas rött


 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Västerbottenspaj | Recept | Pasta, Potatis, Ris, Mjöl | Paj

Re: Västerbottenspaj

Gäst?...den gästen var Tinaz som levererade receptet, glömde logga in mig:lol:

Tinaz

Visa artikel




Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N