Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Recept på durumvete, CITRONFOCACCIA och Jalapeno bröd

Tjingeling :lol:
Jag skulle vilja ha brödrecept på durumvete!
MVH
Annika



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Recept på durumvete, CITRONFOCACCIA och Jalapeno bröd | Recept | Bröd & Bakverk | Bröd

CITRONFOCACCIA och Jalapeno bröd

CITRONFOCACCIA MED

ROSMARIN OCH FETAOST


1 stort bröd



Det här brödet är nästan som en hel måltid. Det är

perfekt att bjuda till en soppa, på en buffé eller ta

med ut på en picnic. Att baka i långpanna är väldigt

praktiskt, man slipper allt besvär med att kavla och

rulla, det är bara att vicka ut degen i långpannan

och platta till.



50 g jäst

7 dl vatten

2 tsk salt

½ dl olivolja

rivet skal av 1½ tvättad citron

3 dl durumvete

ca 1 liter vetemjöl special

2 msk olivolja till pensling

150 g fetaost

2 msk grovhackad rosmarin

1 ½ tsk gourmetsalt eller medelhavssalt



Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till finger-

värme, 37 grader. Rör ut jästen i lite av vattnet.

Tillsätt resten av vattnet, salt, ½ dl olivolja, citron-

skal och mjöl. Arbeta degen kraftigt tills den känns

smidig, den ska vara ganska lös. Låt degen jäsa

under duk 30-40 minuter.

Häll ut degen i en långpanna med bakplåtspapper

och tryck ut den med mjölad hand. Pensla med oliv-

olja, strö över smulad fetaost, rosmarin och salt.

Tryck försiktigt ner fyllningen i degen. Låt jäsa

under duk ca 15minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

Grädda brödet i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt

brödet svalna lite och servera det alldeles nygräddat.

Låt var och en bryta eller skära focaccian i bitar själv.





Brunkans ost och Jalapeno bröd



Ett ”hot” bröd som är jättegott till varma mackor eller som matbröd.



2 stora bröd:

500 g vatten

15 g jäst

600 g vetemjöl special

150 g durumvete

15 g salt

1 msk ljus sirap

75 g jalapenos i skivor ”hot” (finns bland tacos och salsor i butiken)

75 g grovriven ost



Blanda alla ingredienser utom salt, ost och jalapenos. Knåda degen i matberedare ca 15 minuter eller för hand minst 20-25 minuter. Tillsätt salt, ost och jalapenos. Knåda ytterligare 3-5 minuter. Låt degen vila i bunken ca 30 minuter. Forma två bröd, mjöla rikligt med durumvete på ovansidan. Låt bröden jäsa i kyl över natten. Baka bröden direkt från kylen i 250º. Spraya vatten med blomspruta rätt in i ugnen direkt när bröden är insatta. Detta gör att skorpan blir knaprig. Sänk temperaturen efter 5 minuter till 200º. Bröden är klara efter ca 30 minuter eller när innertemperaturen är 98º.


Visa artikel




Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N