Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

LAXFILÉ MED GRATINERAD CHÈVRE

10 normalstora potatis(ar)
1 styck(en) paprika, röd
1 styck(en) paprika, gul
2 styck(en) rödlök(ar); eller
2 styck(en) rödbetor; färska
4 laxfiléer
200 g chèvre
5 dl crème fraiche
färsk timjan
1/2 kruka färsk basilika
salt och peppar
100 gram tomater,; soltorkade
1 deciliter olivolja
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Potatisen behöver inte skalas, skär i klyftor. Skiva paprika och rödlök
i ganska stora bitar och lägg allt i en långpanna. Ringla olivolja över.
Ställ in i ugn i 40 min.
3. Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form. Salta och peppra.
4. Mosa chèvren och rör till en kräm tillsammans med 2,5 dl crème fraiche.
Bred den på laxfiléerna.
5. När potatis- och grönsakspannan har varit i ugnen i 20 minuter, flytta
ner långpannan till nedersta falsen och ställ ugnsformen med laxen på ett
galler i mitten av ugnen. Låt laxen vara med och ugnsstekas de resterande
20 minuterna
6. Finhacka basilika och soltorkade tomater och tillred en röra
tillsammans med 2,5 dl crème fraiche. Dela upp röran i fyra små
portions-/suffléformar
7. Efter 40 minuter är det dags att ta ut långpanna och lax. Salta (gärna
grovsalt) och peppra den ugnsstekta potatis- och grönsakspannan. Lägg upp
en bädd av detta på tallrik. Lägg på laxen. Dekorera med timjan. Ställ även
portionsformen med ”röran” på tallriken. Stora tallrikar rekommenderas,
blir jättesnyggt.
:vine: 4 portioner



Husse
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N