Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Recept på fluffiga havrebollar?

Någon som vet hur man gör de där havrebolarna som man kan köpa i kiosker och liknande? Ej dom där med vitt skum, utan dom som är lite ljusa och fluffiga med kokos på. Very Happy



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Kommentarer

Jag använder mig av bara kokos i smeten, tycker blir godare då. Men man kan göra de på bara havregryn eller en blandning av kokos och havregryn. Pröva dig fram till vad du tycker blir godast.

brittmarie



="brittmarie"
Vispar man smeten eller kör den i matberedare så blir den fluffigare.

Får inte tag på receptet just nu som min förra arbetskamrat brukade använda sig av. Kommer iallafall ihåg att hon sa att hon använde sig av o'boy och att hon vispade ganska länge. Blev smeten för lös fick den stelna ett tag i kylskåpet innan den rullades.

Själv använder jag mig av bara kokos, tycker det blir godare och inte lika kompakt.

Sökte runt lite på nätet och hittade ett recept som kanske fungerar. Har inte provat det själv så jag vet inte hur det blir. Men det påminner iallafall om de som min arbetskamrat gjorde.

Det verkar vara en väldigt stor sats, men man kan ju halvera eller tredjedela receptet när man provar.



Havrebollar – ljusa

14 dl Havregryn

300 gr Margarin

3 dl socker

1 dl vaniljsocker

1 dl cocos

1½ dl O´boy

2 dl mjölk



Blandas med elvisp i ca 3 – 5 minuter, formas till bollar som rullas i cocos.




ska det vara kokos i själva smeten också?




Vispar man smeten eller kör den i matberedare så blir den fluffigare.

Får inte tag på receptet just nu som min förra arbetskamrat brukade använda sig av. Kommer iallafall ihåg att hon sa att hon använde sig av o'boy och att hon vispade ganska länge. Blev smeten för lös fick den stelna ett tag i kylskåpet innan den rullades.

Själv använder jag mig av bara kokos, tycker det blir godare och inte lika kompakt.

Sökte runt lite på nätet och hittade ett recept som kanske fungerar. Har inte provat det själv så jag vet inte hur det blir. Men det påminner iallafall om de som min arbetskamrat gjorde.

Det verkar vara en väldigt stor sats, men man kan ju halvera eller tredjedela receptet när man provar.



Havrebollar – ljusa

14 dl Havregryn

300 gr Margarin

3 dl socker

1 dl vaniljsocker

1 dl cocos

1½ dl O´boy

2 dl mjölk



Blandas med elvisp i ca 3 – 5 minuter, formas till bollar som rullas i cocos.

brittmarie



jag brukar röra ihop

smör

kakao

havregryn

socker

o sen rulla ihop dom

så kan man ju rulla dom i cocos om man vill



inte smakar dom riktigt som dom man köper

dom jag gör smakar bättre



du kan inte få några proprtioner för jag bladnar efter tycke o smak o ser på smeten om de blir bra o sen smakar jag av smeten ordentligt o bestämmer vad som eventuellt behös mer av





lycka till



såna havrebollar gjorde jag då jag va liten o sålde i skolan

kan lova de va rykande åtgång o jag blev rik o mamma fattig

oldwolfie





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N