Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Pitepaltn

Ca 4-5 port( beror hur många man äter)
10 råa potatisar
1 1/2 tsk salt
5 dl kornmjöl
2 - 3 dl vetemjöl

Fyllning:
250-300g rimmat tärnat fläsk

Gör så här:

Skala och riv potatisen.
Blanda potatis, salt och mjölet
Forma runda bollar, gör en fördjupning i mitten och tryck ner fläsktärningarna, täck för hålet med degen.
Kokas i 30 min i saltat vatten (1 tsk per liter).
Servera med lingonsylt och låt en klick smör smälta på den varma palten. Var inte rädd för mängden smör. Det här är en perfekt medicin för alla oss som har problem med för låg kolestorolhalt.


En palt är i storlek ungefär som en tennisboll
Palt tar lite tid men är himmelskt gott. Palten som blir över skär man i bitar och steker någon dag senare, och uppstekt palt är nästan godare.



Tinaz
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N