Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Thaikyckling med cashewnötter (6 port)

Thaikyckling med cashewnötter 6 port

2 vitlöksklyftor
1 röd chilipeppar
500g kycklingfiléer
50 g cashewnötter
1,5 gul lök skivad
1,5 strimlad röd paprika
1,5 skivad purjolök
1 litet blomkålshuvud
1 broccolibukett
knappt 2 dl oystersås
1 tsk Thai svampsås
1 tsk strösocker
2 dl vatten

Garnering efter smak
torkad thaichili

Skär kycklingfiléerna i tunna skivor. Hacka vitlök och chilipeppar. Skiva lök, purjolök och paprika. Skölj och bryt blomkål och broccoli i små buketter. Fräs vitlöken, lök och chilifruk i olja en stund. (Tills ångan sticker i halsen) Lägg sedan i kycklingen och fräs ytterligare en stund tills kycklingen är genomstekt. Lägg alla grönsakerna i woken/stekpannan och fräs dem hastigt. Tillsätt oystersås, vatten, thaisvampsås och socker. Låt alltsammans hettas upp. Lägg till sist i cashew-nötterna och garnera med torkad thaichili. Servera med jasminris.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Kommentarer

Enligt det recept jag fick av en vän ska det vara så mycket oystersås, har dock inte hunnit testa att laga detsjälv än utan tyckte det var gott när hon bjöd på det och ville därför ha receptet....




Re: Thaikyckling med cashewnötter (6 port)

="lovisa"


knappt 2 dl oystersås




Det här ska jag prova på, låter väldigt gott. Men ska det verkligen vara nästan 2 dl oystersås. Det används ju mest skedvis.

brittmarie





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N