|
|
Isakstorps-kaka
Detta behöver man:
2 ägg
3 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 vanillin
3-4 msk kakao
150 g smör eller margarin
1 1/2 vatten
Glasyr
1 1/2 dl florsocker
1/2 msk kakao
2 msk smör
3 msk bryggt kaffe eller vatten
1 1/2 dl kokosflingor
Så här gör man:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj och bröa en 2 -litersform.
Vispa ägg och socker pösigt .
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem.
Smält smöret, häll i vattnet och låt det koka upp.
Häll det varma smör-vattnet i smeten.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 minuter och gör under tiden glasyren.
Smält alla ingredienserna utom kokosen i en kastrull.
När kakan tas ur ugnen hälls den heta glasyren över den varma kakan och kokosen strös över.
Glasyren, som är mycket tunn, rinner ner och sugs upp av kakan, just det gör den så god och saftig.
|
|