Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

nyttigt mellanmål

Hej! min son som är 12år har tröttnat på mackor och frukt som mellanmål. Är det någon som har tipps på nyttiga mättande mellanmål att ta till innan det blir middag. 

 
 
 

  nyttigt mellanmål | Recept | Övrigt | Prat om mat

Vi har köpt torkad frukt/naturgodis) t ex ananas, jordgubbar, melon, mango och papaya. Sen skar vi det i små tärningar och blandade med bran flakes. Jättegott till naturell yoghurt.

elleaveTips

Ja brukar köra en enkel blandning... plommon och aturella cashewnötter. Måttligt plommonintag dock...kan variera med alla torkade frukter egentligen:)
Hej hej!Ett riktigt nyttigt och passande mellanmål nu till sommaren är en sorts "gröt", Davosgröt, heter den.Det kanske inte låter så gott....men jag har provat att göra den med mina elever i skolan på Hemkunskapen och det är ett riktigt uppskattat mellanmål!För 1 portion:

Man blandar 0,5 dl rågflingor, 0.5 dl havregryn, 2 dl youghurt (naturell eller med någon smak) Sedan ringlar man över lite honung och gör en god fruktsallad att lägga ovanpå "gröten".

Det är alltså en kall gröt med färska frukter till. Man kan även ha nötter. russin, sylt eller frön som tillbehör för att variera sig lite.Det som är bra med gröten, förutom att den är supernyttig, är att den håller sig flera dagar i kylskåpet och kan därför göras i stor sats till hela familjen Very HappyProva vetja!Ha det fint!

//Kerstin

kerstinsjosvedHej, något som var populärt när mina barn var små var råa grönsaker med en god dipsås tex. paprika i bitar, gurka och morot i stavar , minimajs. Dessutom tycker de det är roligt med lite plock.

popikhm, vet inte hur det är med 12-åringar (själv har jag en halvåring) men jag gillar att göra en smothie på eftermiddagen. man verkar kunna göra dessa på olika vis. själv tar jag två frukter tex banan och apelsin som är en favorit (banan och jordgubb är också supergott). dela i lagom stora bitar och häll på lite vaniljyoghurt och kör det hela fluffigt i mixern Very Happy

rokka

Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N