Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Involtini al pesto - Kalvrullader med pesto och parmaskinka
Involtini al pesto
Kalvrullader med pesto och parmaskinka
4 portioner
Tid: 30 min
Ingredienser:
- 800 g kalvinnanlår i skivor ā 100 g
- 2 msk Barilla Pesto alla Genovese
- 8 skivor Prosciutto di Parma
- 4 msk vetemjöl
- 4 msk smör
- 3 msk mörk kalvfond
- 3 dl torrt vitt vin
Gör så här:
Banka ut kalvskivorna till dubbel storlek. Ta en skiva kalvkött och
bre på pesto i ett tunt lager. Lägg en skiva prosciutto över.
Rulla ihop löst till små paket. Stick in ett grillspett av trä eller
tandpetare så att paketen håller ihop. Häll vetemjölet på en tallrik
och doppa kalvpaketen i mjöl på båda sidor. Värm en stekpanna,
smält smöret i pannan. Stek knytena i 3 minuter tills ytan är gyllenbrun.
Häll ner kalvfonden i den stekpanna du använt till köttet och tillsätt det
vita vinet. Låt sjuda under lock i 6-7 minuter. Servera med en
parmesangratinerad potatispuré eller en enkel ruccolasallad
med olivolja och grova bitar av parmesan.