Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Dessa knapriga småkakor, som innehåller både choklad och jordnötter, är helt oemotståndliga. De är sötade med rörsocker, som till skillnad från vitt socker innehåller en del näringsämnen.
Ca 30 st
100 g smör eller margarin
1 ½ dl rörsocker
1 ägg
1 tsk rivet citronskal
3 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
100 g ljus eller mörk choklad
100 g rostade jordnötter
matfett eller bakplåtspapper till plåten
Sätt ugnen på 200°.
Rör ihop mjukt matfett och socker i en skål till en porös smet. Rör ned ägg och citronskal, sikta över mjöl och bakpulver och arbeta samman till en fast deg. Hacka choklad och jordnötter grovt och arbeta in detta i degen.
Smörj en bakplåt eller använd bakplåtspapper. Använd två matskedar till att klicka ut lagom stora bitar deg på plåten. Kakorna behöver 3 – 4 cm mellanrum. Baka i 12 minuter tills kakorna är knapriga i konsistensen. Låt kakorna svalna på galler och förvara dem sedan i en burk.