Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Rivet skal och saft från 2 citroner
1 dl osötad grapefruktjuice
2 msk havtorns eller apelsinjuice
1 tsk akaciahonung
1/2 förpackning gelatinpulver
1 mango
Värm sakta upp allt utom gelatinpulvret och mangon i en kastrull.
Blanda under tiden gelatinpulvret med 3 msk vatten och låt dra i 10 min.
Tillsätt sedan under omrörning blandningen i den varma men ej kokande frukt och honungsblandningen. rör om så att gelatinet löser sig ordentligt.
Låt svalna ett tag innan den hälls upp i två glas(skålar).
Ställt in i kylskåpet i ca 3 tim så attdet stelnar.
Skala och tärna mangon strax före serveringen.
Garnera jellyn med mangobitarna.
ca 80 kcal/335kJ per port
Fett 0 g
Kolhydrater 12 g
Protein 3 g