|
|
Grönsakstårta
Till 4 pers:
2 msk olivolja
1-2 palsternackor, 2½ dl grovriven
1 squash, 7 dl grovriven
2 morötter, 2½ dl grovriven
1 gul lök, hackad
2 burkar kesella, 5 dl
2 msk maizena stärkelse
2 dl riven parmesanost, ca 50 gram
5 ägg
ca 1 dl hackad persilja
2 msk pressad citron
2 vitlöksklyftor, pressade
2 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
Ugn: 175 grader
Smörj en form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant och lägg bakplåtspapper i botten. Hetta upp oljan och fräs grönsakerna mjuka.
Blanda kesella, maizena, parmesan och ägg, rör ner hackad persilja och smaksätt med citron, vitlök, salt och peppar.
Rör ner grönsaksfräset och häll blandningen i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. tills tårtan stannat även i mitten. Ta ut tårtan och låt den stadga sig en halvtimme.
Såg det här receptet i en tidning, kunde inte låta bli attt prova den. Kanongod.
mvh Marie
|
|