Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
250 gr Trattkantareller eller annan färsk svamp – i små bitar
10 cm Purjolök – skivas fint
½ pkt Bacon 75 gr – Skär i små tärningar
7 dl Vatten
2 st Svamp – eller hönsbuljongtärningar
3 msk Vetemjöl
2½ dl Matlagningsgrädde eller grädde o creme fraiche
½ tsk Timjan
1 krm Svartpeppar
1 dl Vispgrädde
ev. Salt
Fräs baconet i eget fett tills det fått färg. Tillsätt svamp och lök och fräs ett par min. på svag värme tills de mjuknat men inte fått färg. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Sjud under lock i 10 min. Rör ut mjölet i några matskedar grädde. Tillsätt resten av grädden i soppan och låt den koka upp.
Vispa ner redningen och sjud soppan tills den tjocknar lite. Krydda med timjan peppar och ev. lite salt
Vispa upp vispgrädden och rör till sist ner den före serveringen
Servera gärna ett oliv – eller örtkryddat bröd till soppan