Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Päronkaka (8 port)

Päronkaka 8 port
4-6 päron
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
3 ägg
2 1/4 dl mjölk
1 dl Strösocker

Sätt ugnen på 225°. Smörj en pajform. Skal, dela och kärna ur päronen. Skär varje päronhalva i skivor nästan tvärs igenom. Lägg i formen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa samman ägg och mjölk. Tillsätt mjölblandningen och vispa till en slät smet. Häll över päronen. Strö socker över päronen. Grädda mitt i ugnen i 15 min, sänk därefter värmen till 175° och grädda i ytterligare 20 min. Serveras ljummen med en klick lättvispad grädde.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N