Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Ambrosiakaka

150 g smör el margarin
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl

Glasyr
2 dl florsocker
1 ½ - 2 msk vatten

Garnering
2 msk syltat apelsinskal

Smält smöret och låt det svalna. Vispa upp äggen. Tillsätt sockret och vispa några min till. Rör ner mjölet och det smälta smöret. Häll smeten i smord, bröad form som rymmer ca 1 ½ l. Grädda längst ner i ugnen ca 30 min i 175°. Stjälp upp kakan. Blanda ihop och bred glasyren över kakan när den kallnat. Strö syltade apelsinskalstärningar över. Går bra att frysas före glasering.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N