Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
ca 1 liter skuren rabarber
3 dl hackad gul lök
6 dl strösocker
1/2 tsk malen vitpeppar
1 tsk malen kryddpeppar
1 tsk kanel
2 msk ättiksprit
3/4 dl vatten
Dra av skalet på rabarber med grova stjälkar. Skär den i ca 1 cm breda bitar. Blanda alla ingredienser i en kastrull, koka upp och koka sakta utan lock tills massan tjocknat, 45-60 min. Ös upp den i rena varma glasburkar och sätt genast på lock. Förvara svalt. Färdig att äta efter ca 2 veckor. Håller sig 3-6 månader.
Chutney används som pickles och andra salladsinläggningar, dvs som kryddigt tillbehör till kötträtter.