Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Rabarberchutney

ca 1 liter skuren rabarber
3 dl hackad gul lök
6 dl strösocker
1/2 tsk malen vitpeppar
1 tsk malen kryddpeppar
1 tsk kanel
2 msk ättiksprit
3/4 dl vatten

Dra av skalet på rabarber med grova stjälkar. Skär den i ca 1 cm breda bitar. Blanda alla ingredienser i en kastrull, koka upp och koka sakta utan lock tills massan tjocknat, 45-60 min. Ös upp den i rena varma glasburkar och sätt genast på lock. Förvara svalt. Färdig att äta efter ca 2 veckor. Håller sig 3-6 månader.
Chutney används som pickles och andra salladsinläggningar, dvs som kryddigt tillbehör till kötträtter.



brittmarie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N