Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Medelhavsrisotto med lax 4 port

3-4 dl okokt ris
6-8 dl grönsaksbuljong
1 zucchini
1 stor röd paprika i bitar
1 dl svarta oliver utan kärnor
1 dl gröna oliver utan kärnor
1 basilika kruka
1-2 vitlöksklyftor
olivolja
500 g laxfilé i ca 2 cm kuber
150 g fetaost

Ljusgrön pestosås:
1 basilika kruka
2 dl lätt Créme Fraiche
1 vitlöksklyfta
½ dl hackade valnötter
salt


Hacka vitlöksklyftan och stek den i olivolja tillsammans med riset.
Häll över buljongen och koka riset.
Skär zucchini, paprika och fetaost i ca 1 cm kuber.
Plocka basilikabladen från krukan.
Stek lax, paprika och zucchini i olja i en teflonpanna.
Salta och peppra.
Dela oliverna och tillsätt dem.
Låt allt bli varmt.
Blanda med det kokta riset.
Blanda även ner de grovhackade basilikabladen och strö över fetaosten.

Ljusgrön pestosås:
Plocka bladen från basilikan och gnid ut växtsaften i en mortel. Blanda det med Créme Fraiche
och resten av ingredienserna.



brittmarie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N