Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Granskottssirap

Du kan använda både gran-, tall- och enskott, var för sej eller i blanding - men det är rätt arbetsdrygt att samla enskott. Kom ihåg att allemansrätten inte omfattar trädens "löv", så fråga markägaren om lov först. Och plocka aldrig toppskotten!

Samla en korg full med mjuka gröna skott (gran) eller bruna pinnar med början på nya barr (tall). Du kan klara dej med mindre jobb om du far en vecka senare, men skotten skall ännu vara mjuka. Låt din skörd vara under vatten i 10-15 minuter så att proteinerna kan ge sej av, häll sedan skott i en kastrull och täck dem med vatten. Koka upp och låt puttra på låg värme i 15-20 minuter, sila. Sätt eventuellt nya skott i samma vatten och koka igen i 15-20 minuter, sila igen. Väg din vätska och sätt till lika mycket socker. Låt koka under ständing omrörning tills du har en sirapsartad konsistens - sockervatten brinner som känt snabbt i botten, och om det händer med din sirap är det bara att dra ut igen med tom korg. Häll din färdiga sirap i fina burkar och sätt etikett. Om du förvarar sirapen i kylskåpet bildar den rätt fort kristaller, men den hålls flytande i frysen i åratal.

Har rätt länge letat efter recept på granskottssirap. Hittade äntligen det här på Henriettes örtsidor.

Läs mer om granskott här!


brittmarie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N