Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
600 gram torskfilé; i tjocka bitar
0,5 purjolök; eller
gul lök
1 bit rotselleri
3 stycken morötter
2 klyftor vitlök
1 bit kålrot
4 medelstora potatisar, mjölig sort
1 burk créme fraîche
1 liter vatten
2 tärningar fiskbuljong
1.Tärna rotgrönsakerna och potatisen ca 15*15*15 mm.Strimla
purjolöken.Hacka löken.
2. Fräs i smör 2 - 3 minuter,tillsätt därefter 1 liter vatten och 2
buljongtärningar.Pressa vitlöksklyftorna. Kokas ca 8 - 10 minuter tills
potatistärningarna går att vispa sönder.
3. Tillsätt Crème Fraiche, salta och peppra.
4. Lägg i fisken och låt sjuda 3 - 4 minuter.
6 portioner