Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

INDONESISK DJÄVULSKYCKLING

INDONESISK DJÄVULSKYCKLING

6 kycklingfiléer
1 purjolök
1 gul lök; stor
1 äpple; syrligt
1 burk konserverade böngroddar (bean; sprouts)
1 matsked curry
1/2 tesked ingefära
1/2 tesked paprikapulver
1/2 tesked aromat
1 kryddmått cayennepeppar
1 klyfta vitlök; pressad
1 deciliter sötmandel
1 burk syltlök
2 matskedar soja
1/2 matsked vinäger
5 deciliter hönsbuljong
-----------------------------------
----TILL STEKNING----
1 majsolja
-----------------------------------
----TILLBEHöR----
1 deciliter kokosflingor
1 burk ananas; (ej söt)
1 burk mandariner
1 röd paprika
2 stycken bananer; mogna
1 kokt ris
Dela kycklingfileerna i 3 á 4 bitar, bryn dem i majsoljan. Gör under tiden
såsen. Strimla purjolöken och löken som får fräsa i en annan gryta i
lite olja. Skala och hacka äpplet, blanda i grytan tilsammans med
böngroddarna utan spad. Krydda, curryn mår bra om den får "svettas" i
oljan. Späd med buljong, smaka av med soja och vinäger. Låt såsen
puttra i minst 10 min då kommer alla kryddor till sin rätt. Skålla
mandeln, dela varje mandel på längden. Häll av spadet från syltlöken
och häll löken i grytan tillsamans med mandeln. Låt puttra tills
kycklingen blir genomkokt och mör, 20-30 min Servera med kokt ris,
häll upp kokosflingor, annanas i småbitar, mandarinklyftor, strimlad
paprika och skivad banan i små skålar.
Lycka till och smaklig måltid.
6 portioner



Husse
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N