Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kokt kalv med grön sås

4-6 portioner
1 kg benfri kalvstek
ca 2 liter vatten
1 msk salt
1 köttbuljongtärning
1 lagerblad
1 tsk torkad timjan
8 vitpepparkorn
2 stjälkar blekselleri, i grova bitar
2 morötter, igrova bitar
1-2 gula lökar, i grova bitar
1 liten purjolök, i grova bitar

Grön sås:

1.5 dl grovhackad bladpersilja
1.5 dl grovhackad
färsk basilika
(några färska myntablad)
5 sardellfiléer i olja
1 msk medelstora kapris
2 vitlöksklyftor, hackade
ca 1.5 dl riktigt god olivolja
lite citronsaft
salt och peppar

Så här gör du:
Sätt en köttermometer i kalvstekens mitt. Koka upp vatten, salt och buljongtärning i en stor kastrull. Lägg i köttet. Skumma väl. Tillsätt lagerblad, timjan och vitpepparkorn. Låt sjuda under lock i 45 minuter. Lägg i grönsakerna och låt sjuda tills termometern visar 68 grader, i ca 15 minuter. Blanda alla ingredienserna till såsen utom olivoljan till en jämn smet i en matberedare. Tillsätt olivoljan i en tunn stråle. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Skär köttet i tunna skivor. Servera dem med såsen och de kokta grönsakerna.



brittmarie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N