Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

EDSBACKASTRÖMMING

EDSBACKASTRÖMMING

16 stycken strömmingar; rensade till flundror
8 stycken Anjovisfilé
1 deciliter rotselleri; riven
2 deciliter creme fraiche
ströbröd; eller
rågmjöl
--- SÅS ---
0,5 deciliter gul lök; finhackad
1 deciliter vatten
8 centiliter vitvinsvinäger
1 stycken lagerblad
15 stycken vitpepparkorn
1 deciliter vispgrädde
250 gram smör; rumsvarmt, helst osaltat
vitpeppar
0,5 knivsudd cayennepeppar
1 stor knippa gräslök; finhackad
--- TILLBEHÖR ---
kokt potatis
Riv rotsellerin och blanda den med crème fraiche. Lägg ut 8
strömmingsfiléer med köttsidan upp på en bräda. Lägg en ansjovisfilé på
varje och fördela sellerikrämen ovanpå. Täck med resten av filéerna, salta
försiktigt och vänd flundrorna i skorpsmulor.
Bryn smöret i en stekpanna och stek strömmingarna vackert guldbruna på
båda sidor.
Gör såsen. Blanda vatten, vinäger, finhackad lök, lagerblad och
vitpepparkorn i en kastrull och låt koka tills hälften av vätskan återstår.
Sila skyn, häll tillbaka den i kastrullen, tillsätt grädden och låt koka
ca 3-4 minuter. Klicka ner smöret, ca en tredjedel i taget, under kraftig
vispning. Smaka av med salt, vitpeppar och några korn cayennepeppar.
4 portioner



Husse
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N