Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Pumpabröd

Ingredienser till 1 Limpa

450 g (16 oz/  cups) Strimlad rå pumpa eller vinter squash.
4 ägg
1/2 havs salt
lite muskot
1/4 cup (60 ml/2 fl oz) extra virgin olive olja
2 teskedar gluten fri bakningspulver? (eller 3/4 teskedar bakpulver + en matsked citron juice
3 cups (300g/10 1/2 oz) fint mandelmjöl
1 matsked honung (om du vill ha det lite sötare)
Rostade pumpakärnor  på toppen

 

Gör så här

  1. Värm ugnen till 150 – 160 C. Varmluft, eller 180 C utan fläkt.
  2. Blanda pumpa, ägg, salt, nutmeg and oil into a bowl.
  3. Lägg till mandel mjöl and baking powder and mix well.
  4. Line a loaf tin with baking paper at the base and the sides.The size I used was: 10 1/2 cm wide and 26 cm long.
  5. Häll i the mixture into the loaf tin and sprinkle the top with the pumpkin seeds.
  6. Kör i ugnen i ca 1  1/2 hours – check after 1 hour and test as times may vary depending on your oven and temperature.
  7. Ta ut ur ugnen  och låt vila i 1 timme innan du tar ut ur formen.


Webmaster Jim Admin
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N