Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Innertemperatur för kött, fisk, vilt

Innertemperatur för blodigt, medium och välstekt

Blodigt (rare)
55˚C Nöt, lamm

Medium (medium rare)
58-60˚C Nöt, kalv, lamm

Medium–välstekt (medium)
60–65˚C Nöt, kalv, lamm

Välstekt (well-done)
70˚C Fläsk, kyckling, nöt, kalv, lamm


Innertemperatur nötkött
Biff
55-70˚C

Entrecôte
55-70˚C

Fransyska
70-75˚C

Högrev
80˚C

Nötbog
70-80˚C

Nötbringa
85-90˚C

Nötytterfilé
55-70˚C

Oxfilé
55-70˚C

Rostas
55-70˚C

Ungnötslever
60-70˚C

Ytterlår
80-85˚C

Märgpipa
80˚C

Nötfärs
70˚C

Rostbiff
58-70˚C

Ryggbiff
55-70˚C

Innertemperatur lamm
Lammentrecôte
58-70˚C

Lammfilé
58-70˚C

Lammfärs
70˚C

Lammkotlett
58-70˚C

Lammracks
58-70˚C

Lammstek
60-70˚C

Lammytterfilé
58-70˚C

Lammrostbiff
58-70˚C

Innertemperatur kalv
Entrecôte
60-70˚C

Kalvfilé
60-70˚C

Kalvfärs
70˚C

Kalvstek
65˚C

Kalvytterfilé
60-70˚C

Innertemperatur fläsk
Benfri kotlett
70˚C

Benfri kotlettrad
70˚C

Flintastek
70˚C

Fläskbog
70˚C

Fläskfilé
70˚C

Fläskfärs
70˚C

Fläskkarré
80-85˚C

Fläskytterfilé
70˚C

Grillspjut
70˚C

Julskinka
72˚C

Kotlett
70˚C

Kotlettrad
72˚C

Skinka
70˚C

Skinkstek
70˚C

Sidfläsk
80˚C

Köttfärslimpa
70˚C
blandfärs)

Innertemperatur vilt och ren
Renstek
58-70˚C

Hjortfile
58-70˚C

Hjortstek
65-70˚C

Rådjurssadel
60-65˚C

Rådjursstek
60-70˚C

Vildsvin
72˚C

Vildsvinsstek
72˚C

Älgfilé, kalv
65˚C

Älgkött kalv, biff
60-70˚C

Älgfilé
58-70˚C

Älgstek, fransyska
70-75˚C

Älgkött kalv, entrecôte
60-70˚C

Älgkött, biff
58-70˚C

Älgkött, entrecôte
58-70˚C

Innertemperatur kyckling och kalkon

Hel kyckling
82˚C
(intill benet)

Kycklingfilé
72˚C

Kycklingklubba
82˚C
(intill benet)

Kycklinglår
82˚C
(intill benet)

Kycklinglårfilé
72˚C

Kycklingspett med lårfilébitar
72˚C

Kycklingvingar
82˚C

Kalkon
72˚C
(intill benet)

Kalkonbröst
72˚C

Kalkonfilé
72˚C

Innertemperatur fisk
Hel fisk
56˚C
längs ryggbenet på fiskens tjockaste del

Lax
56˚C

Tonfisk albacore
32˚C

Torsk
56˚C

Torskrygg
56˚C

Hälleflundra
56˚C



Webmaster Jim Admin
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N